VIT test

De sollicitatieprocedure bij de baan waar je interesse in hebt kan uit veel verschillende onderdelen bestaan. Naast kennismakingsgesprekken en interviews zou je ook getest kunnen worden op je intelligentie. Daarbij kan er ook naar je persoonlijkheid gekeken worden door middel van verschillende tests. Eén van deze uitgebreide testen wordt ook wel de VIT test (Volledige Intelligentietest) genoemd. 

Wat is een VIT test?

De Volledige Intelligentietest is een test die door bedrijven wordt ingezet om het algemene denk- en werkniveau van de potentiële werknemer te ondervinden. De test is zeer uitgebreid en focust zich op verschillende delen, waaronder rekenvaardigheid en het redeneringsvermogen. De test wordt de grootste deel van de tijd online afgenomen, en de kans is groot dat je deze thuis (of in een andere vertrouwde omgeving) moet afnemen. Zorg dan ook dat je een plek vindt waar je je goed kunt concentreren en je niet afgeleid wordt door huisgenoten. 

Waarom moet ik deze test uitvoeren?

Als een bedrijf een nieuwe werknemer gaat aannemen, willen ze graag weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. De VIT test is de beste manier om de vaardigheden te onderzoeken. De test is nuttig aangezien deze in een een korte periode van tijd kan aanduiden of de werknemer geschikt is. Zo kan iemand zich niet verschuilen achter opportunistische praatjes of een CV die mogelijk wat meer aangedikt is dan eigenlijk daadwerkelijk het geval is. Met de test moet een persoon presteren in het moment en kan daarom zijn/haar persoonlijkheid niet verbergen.

De beste voorbereiding voor de VIT test

Het beste wat je kunt doen om de VIT test goed te doorstaan, is je goed voorbereiden. Hier gaat het volgende gezegde op: oefening baart kunst! Online kun je zeer gemakkelijk oefenen voor de test, bijvoorbeeld op hellotest. Door de verschillende vragen al eens te hebben gezien en gemaakt, ben je beter klaar voor wat er komen gaat. Met oefenen kunnen zenuwen afgenomen worden en maak je minder snel (onnodige) fouten. Dus, heb jij binnenkort een belangrijke sollicitatieprocedure? Bereid je dan goed voor. Zo zorg je ervoor dat jouw bedrijf niets liever wilt dan jou in hun team hebben.

Reacties zijn uitgeschakeld