U heeft een eigen bedrijf en het gaat goed. Er komen veel opdrachten binnen en het administratieve werk groeit gestaag. Vaak zijn dat tijdrovende bijkomstigheden waar u eigenlijk geen tijd voor heeft.

Te druk om de administratie goed te doen

Voor veel ondernemers is een administratie voeren een activiteit die veel tijd in beslag neemt. Laat u daarom aan de voorkant goed informeren hoe u het werken hieraan zo efficiënt mogelijk kunt inrichten en waar u eenvoudig geholpen kunt worden. Een goede (liefst digitale) inrichting helpt u maandafsluitingen, BTW-aangiften en jaarafsluitingen zo snel mogelijk te kunnen doen. Een goed bijgehouden administratie bespaart u uiteindelijk veel geld. Wat betreft de financiële administratie heeft u als ondernemer wettelijke verplichtingen naar de fiscus toe. Het is van belang deze dus goed op te zetten en bij te houden om problemen te voorkomen.

Welke administratieve hulp is mogelijk?

U heeft een druk jaar achter de rug en de zaken gingen goed. Nu moet er gewerkt worden aan de jaarafsluiting en een resultatenrekeningen. Daarnaast moet u de BTW-aangifte voor het laatste kwartaal nog doen. De resultatenrekening is in feite een onderdeel van de jaarafsluiting. De jaarafsluiting moet goed gecontroleerd worden. Zijn alle facturen goed geboekt? Mist u nog facturen? Houd u rekening met alle aftrekposten en eventuele vrijstellingen. Pas als dit allemaal goed is gebeurd kunt u berekenen wat uw jaarresultaat zal zijn. Er komt dus heel veel kijken. Laat u dus goed informeren over mogelijke hulp bij administratie.

Reacties zijn uitgeschakeld