Een plaatsje in de advocatuur of juridische plekken zijn goed te vinden, althans al moeten we Yacht geloven. Wat zij zien ontstaan zijn vooral juridische plekken die vrijkomen binnen de overheid. Hierbij dus de tip aan de jongeren die nog twijfelen aan een juridische opleiding, gewoon doen er komen veel plekken vrij en dit zal de komende jaren ook nog wel even vasthouden.

 

Gemeenten

Met name zijn gemeenten erg op zoek naar juristen die gespecialiseerd zijn in Vastgoed of Ruimtelijke Ordening. Daar zagen we ruim twee keer zoveel vacatures dan een jaar eerder. Waar de gemeenten minder mensen voor nodig hebben, zijn juristen in ondernemingsrecht en aanbestedingsrecht.

 

Advocaten

Er heerst nog altijd een stijgende vacaturelijn in de advocatuur, het is ook niet gek want voor veel stappen die bedrijven of projecten willen maken zijn vaak veel advocaten en juridische adviseurs bezig, dit is opmerkelijk meer dan 5 of 10 jaar geleden.

Tegenwoordig is het wel een stuk makkelijker om een advocaat te vinden. Vind uw advocaat online specifiek op de juiste specialisme.

Zo moeten de advocaten van tegenwoordig ook een beetje meegaan met de tijd door online meer inzicht te krijgen, er worden namelijk meer advocaten gezocht voor online en software zaken.

 

Studenten

Ongeveer 6.000 juridische studenten treden per jaar toe op de markt. Dit gaat om WO en HBO studenten, hoewel er in de toekomst meer juridische HBO plekken vrij komen stijgt het aantal WO studenten. Denk aan plekken als vergunningverleners, handhavers en bezwaren bemiddelaars bij de overheid.

Reacties zijn uitgeschakeld