solliciteren

Buiten is het lekker warm. Normaal gesproken tussen 25 en 35 en half Nederland gaat op vakantie. De kantoren zijn vrijwel leeg. Maar aan deze periode zitten uiteraard ook voordelen. In deze blog lees je voordelen van solliciteren in de zomer.

Toekomst uitstippelen

In de zomer is het relaxter, minder druk en dat is fijn. Iedereen is vrolijk, omdat de drukke maanden voorbij zijn en iedereen toe is aan vakantie. Kortom het is de ideale tijd om voor jezelf eens na te gaan, wat je wilt bereiken in de toekomst.

Minder concurrentie sollicitanten

In de zomertijd wordt er over het algemeen een stuk minder gesolliciteerd. Dit kan voordelen opleveren. Als u solliciteert valt uw sollicitatie eerder op en dus heeft u meer kans voor de baan in aanmerking te komen.

Daarbij nemen bedrijven nu uitgebreid de tijd om de juiste kandidaat voor de baan te zoeken. In tegenstelling tot eerder in het jaar. Dan is het druk en moeten openstaande vacatures in Bergen op Zoom zo snel mogelijk worden ingevuld.

Gebruik je eigen netwerk

In de zomer heb je om gezellig tijd met je vrienden door te brengen tijdens een barbeque of een uitstapje. Dit zijn goede momenten om je wensen uit te spreken en samen eens te kijken naar de mogelijkheden. Wellicht kunnen zij helpen aan een baan.

Tijdelijke baan nemen

Eerder werd al vermeld dat het in de zomermaanden rustig is voor veel bedrijven, maar voor sommige bedrijven is begint nu pas het hoogseizoen. Denk hierbij vooral aan de horeca en boeren die zomers voedsel zoals aardbeien verbouwen. Deze organisaties zijn op zoek naar extra personeel voor deze periode. Voor u een kans nog een centje bij te verdienen.

up-to-date maken cv

Het hele jaar heeft u het druk gehad. Het tijdig bijhouden van je cv is er bijeen geschoten. Maar nu heeft u volop tijd om daar wat aan te veranderen. Of het een bewogen jaar was of één net als alle andere. U kunt toch weer een jaar ervaring erbij zetten en wellicht kunt u uw cv nog upgraden. Doe dit tevens ook op LinkedIn. Veel bedrijven zoeken eerst via LinkedIn, want dat bespaart veel tijd.

Reacties zijn uitgeschakeld