solliciteren

De corona crisis heeft veel mensen de kop gekost op werkgebied, er zijn erg veel mensen die hun werk zijn kwijtgeraakt en die nu nog steeds zonder baan en dus zonder inkomen zitten. Daarom hebben we in deze blog een paar tips over hoe je snel een nieuwe baan kunt vinden.

Corona crisis

In Maart nam het virus het land over, dat was ook erg goed te merken in het aantal werkloze wat in die maand explosief steeg. Het aantal werkloze nam in de maanden Maart, April, Mei, Juni, Juli en augustus met ruim 150 duizend toe. Maar gelukkig zijn die cijfers aan het einde van het jaar met ruim 60 duizend gedaald. Veel mensen hebben nieuw werk gezocht, dat kunnen ze hebben gedaan via een uitzendbureau of ze hebben gekeken bij vacatures Renswoude. 

Werkloos 

Aan het begin van 2020 waren er ruim 277 duizend mensen werkloos. En aan het einde van 2020 waren dat 384 duizend mensen. Je ziet dat het erg is toegenomen, maar in het derde kwart van 2020 was het het hoogst, toen waren er namelijk 419 duizend mensen werkloos. De meeste werklozen mensen die werkte vooral in de horeca, doordat die dicht zijn is er nu bijna geen werk meer te doen. Veel jongeren zijn hierdoor ook hun bijbaantje verloren. De horeca was een erg populair baantje onder de jongeren omdat je veel in contact was met andere mensen en het eigenlijk altijd wel gezellig is, maar dat kan nu helaas niet meer.

Nieuw werk zoeken

De meeste mensen die werkloos zijn geworden tijdens de corona crisis zijn gelijk opzoek gegaan naar een nieuwe baan. Dat kun je doen bij een uitzendbureau, daar kun je je inschrijven en dan wordt je gebeld of gemaild als er een baan beschikbaar komt waar jouw interesses liggen of die bij jou past. Vanaf daar kun je gaan solliciteren en wie weet heb je binnenkort een nieuwe baan! Ook kun je een kijkje nemen bij vacatures Renswoude en misschien zit daar wel een leuke baan voor je tussen.

Conclusie 

Tijdens de corona crisis zijn erg veel mensen hun baan tijdelijk of zelfs voor altijd hun baan verloren. Hier leiden veel mensen onder, en ook veel jongeren die hun bijbaantje zijn verloren in bijvoorbeeld de horeca. Maar in alle sectoren zijn er mensen die hun baan zijn verloren. Maar veel mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt zijn gelijk opzoek gegaan naar een nieuwe baan, dat kan doordat ze bij vacatures Renswoude hebben gekeken of zich hebben ingeschreven bij een uitzendbureau, zij kunnen je helpen met het vinden van een nieuwe baan. 

Reacties zijn uitgeschakeld